maanantai 23. maaliskuuta 2009

Kukkoilua


Pääsiäisteema jatkuu. Hassua, että vaikken liiemmin ole uskonnollinen ihminen, niin silti vuosi vuodelta pääsiäinen ja joulu muuttuvat itselleni tärkeämmiksi juhliksi. Pääsiäisen arvelen liittyvän voimakkaasti kevääseen ja kesän odotukseen. Toki pääsiäispyhien tarjoama pieni hengähdystauko lisää innostustani.Tämä vihreä lasinen kukko tarttui mukaani Indiskasta joitain viikkoja sitten. Siinä oli jotain veikeää ja keväistä. Kukko ei kuitenkaan jää meille "asumaan" vaan heti ostaessani tiesin antavani sen äidilleni lahjaksi, tietysti suklaisilla munilla täytettynä - kuinkas muutenkaan :)Onko teillä jo ohrat tai raeruohot istutettuina? Minä upotin eilen sormeni multaan ja leikin hetken puutarhuria. Istutin ruohoa kevään vihreään mariskooliin, yhdelle isommalle alustalle sekä - älkää nyt naurako - kananmunan kuoriin. Näistä kuvia myöhemmin.


Ihanaa kevään ja pääsiäisen odotusta kaikille!


lauantai 21. maaliskuuta 2009

Keltainen on kevään väri !


Nyt olen hurahtanut keltaiseen. Liekö syynä tuleva pääsiäinen vai yhä valoisammat päivät, mutta kaipaan kotiin valtavasti energiaa keltaisen muodossa.

Eilen pyörähdin kierroksella Variston kaupoissa ja mukaan tarttui keltaiset istuinpäälliset ruokapöydän tuoleihin sekä saman väriset käsipyyhkeet kylpyhuoneeseen. Hortensia tarttui mukaan viime sunnuntaina Plantagenista... :) Muuten loistava tapa viettää sunnuntaita, jos ei ole muuta puuhaa: haaveilla tulevasta kesästä Plantagenissa ja tuoda kotituliaisina päivänpiristystä kukkien muodossa... Yllätyksekseni kyseinen liike on auki myös sunnuntaisin.


P.S. Oletteko huomanneet, että kun päivät ovat pidempään valoisia ja muutoinkin kirkkaampia, niin heti mielikin virkistyy ja sitä huomaa ihan eri tavalla ympärillään kaikkea kaunista? Nyt on bloginkin suhteen paljon uusia ideoita, keväisiä sellaisia, ja sitä on ikäänkuin "herännyt eloon" pitkän kaamoksen jälkeen...

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Kukkakimpun uusi muoto


Uusimmassa Toivekoti & puutarha -lehdessä oli ideoita, miten kimppu kukkia taipuu ihan tavallisenkin kotifloristin käsissä uudenlaiseen asuun. Kokeilin viime sunnuntaina kuvan mukaista tulppaaniasetelmaa naistenpäivän lahjuksen virkaa kantamaan, ja ne onnistuivat tosi kivasti. Harmi vain, ettei tullut otettua kuvaa niistä omista luomuksistani, tämä kuva on siis kyseisen lehden sivuilta. (Jos rehellisiä ollaan, ei omat tekeleeni ehkä ihan täyttäneet tuon kuvan kriteerejä, mutta lopputulos oli joka tapauksessa veikeä ja kaunis).perjantai 13. maaliskuuta 2009

Hyvä ruoka, iloinen mieli


Ja toki tärkeää on myös kaunis kattaus. Meillä herkuteltiin torstaina porkkana-kookoskeitolla ja oliiviöljyyn leivotulla tomaattileivällä.lauantai 7. maaliskuuta 2009

Naisten päivä


Naise elämää?

Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu.Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist. Jos sää anna, sää ole helppo nakki. Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.


Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii. Venytel tualis semmottos,et pää menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.Hiukka hianon näköst. Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.Pan lähettäen kaikil, joil o väsymyst ja kaikil, joil ei ol ja sikaikil, joil halut viesti laitta.
Kyl o helppo ol naine!

(Heli Laaksonen)