keskiviikko 30. syyskuuta 2009

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Easy like sunday morning


Meidän perheessä on päätetty piristää arkea jatkossa sunnuntaibrunsseilla. Ajatus on, että pöydän ei tarvitse notkua mitä erilaisimpia herkkuja, vaan tärkeintä on yhdessäolo, rentoutuminen ja hyvä alku päivälle. Tänään tarjolla oli ruisleipää päällyksineen, teetä, kanamunaa, kasviksia ja hedelmiä sekä ekstrana äidin tekemää raparperipiirakkaa. Tunnelmaa siivittivät syksyn kukat ja Lisa Nilssonin musiikki. Se on kummallista, miten kaikki maistuu paljon paremmalta, kun jaksaa nähdä vaivan ja kattaa kauniisti. Suosittelen! Ihanaa sunnuntaita teille kaikille!

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Suomalaista designia

Vuodesta 1970 asti järjestetyt Habitare-messut tarjoilivat jälleen tuoreita huonekalu-, sisustus- ja design-suunnittelun paloja. Itse nautin kovasti uusien suomalaisten suunnittelijoiden kädenjäljestä messujen yläkertaan kootulla design-arealla. Messuilla kuvien räpsiminen on aina enemmän tai vähemmän hankalaa joka puolella pörräävien ihmisjoukkojen vuoksi, mutta tässä muutama otos välittämään edes ripauksen messujen tunnelmaa teille. Aiemmin kerran kahteen vuoteen järjestetyt messut tullaan jatkossa näkemään vuosittain, joten voin lämpimästi suositella vuoden kuluttua paikan päälle ilmestymistä.

Kaiken muun hienon ja kauniin lomassa itselleni mieluisinta oli suomalaisten mahtavien suunittelijoiden tekstiilitaide. Silmään pistivät erityisesti jo aikaisemminkin miellyttäneet Kipikude sekä Fokus fabrik - lahjakkaita nuoria naisia! Valitetavasti heidän tuotannostaan en onnistunut räpsäisemään kuvia, mutta netistä löytyy heidän tuotantoaan kuvina. Myöskään Marimekon kuosit eivät jättäneet kylmiksi...keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Yhdeksäs yhdeksättä
Kesän viimeiset kukat ja syksyn ensimmäinen ruskaa enteilevä vaahteranlehti. Ihana päivä täynnä syyskuun kaunista valoa.

Olen viime aikoina kovin ilahtunut, kun monet teistä ovat jättäneet viestiä täällä käydessään. Kiitoksia teille ihanat lukijani! Jokainen kommentti saa minut hyville mielin, ja tekee tästä puuhasta hyvinkin mielekästä.

Kaunista syksyn jatkoa!

maanantai 7. syyskuuta 2009

Loviisa esittäytyy osa II


Ihanat vanhat miljööt. Sisustusratkaisut, jotka meidän kotona näyttäisivät hupsuilta, toimivat täällä mahtavasti. Vanha talo on vanha talo. Harmikseni suuressa osassa käyntikohteista oli valokuvaus kielletty ja kuuliaisena kansalaisena tottelin sääntöä. Olisi ollut kiva saada enemmänkin tuota tunnelmaa tallennettua.

lauantai 5. syyskuuta 2009

Loviisa esittäytyy osa IKuinka moni teistä pääsi käymään viime viikonloppuna Loviisassa järjestetyssä Wanhassa wara parempi -tapahtumassa? Kyseessähän on valtakunnalliset korjaus- ja perinnerakentamisen päivät, jotka järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Käytännössä tapahtuma pitää sisällään paljon vanhojen talojen ihastelua niin ulkoa kuin sisältä sekä ihanaisia pihakirppareita. Mahtavinta on, että näihin vanhoihin taloihin pääsee sisälle kurkistamaan asukkaiden elämään! Kodit olivat toinen toistaan viehättävämpiä, ja tunnelma niissä oli aito. elämänmakuinen ja iloinen. Näissä vanhoissa taloissa oli jokaisessa pieni ripaus peppipitkätossumaista huvikumpumeininkiä!