keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

P.S.

Käykäähän osallistumassa ihanan Villa Solbacka -blogin arvonnassa: http://villasolbacka.blogspot.com/2010/04/arvonta-onnittelukorttisarja-wishes.html

Vapun makuja

Sima on porisemassa, munkkeja ei tänä vuonna meillä paisteta. Vappua vietämme toisaalla, mutta torstaina juhlistamme tulevaa työväenjuhlaa tonnikala-mozzarella-piirakalla, itse tehdyllä peruna-retiisisalaatilla ja vihersalaatilla. Jälkkäriksi laiskan miehen tuulihatut (alá Pirkka) ja sulatettuun valkosuklaaseen dipattuja tuoreita mansikoita. Nam! Koska nämä herkut ovat vasta suunnitteluasteella, tässä kuvamateriaalia toisenlaisista kevään herkuista, joita myös voisin nähdä esimerkiksi vappubrunssilla tarjottavan.

Miten te vietätte vappua? Onko jotain perinteitä siman ja munkkien lisäksi? :)


Gorgonzola-juustolla, punasipulilla ja herneenversoilla päällystettyä ciabattaa

Toimii aina: tomaattia, basilikaa ja oliiviöljyä. Tällä kertaa jätin mozzarellan pois.
Itse fiiliksen mukaan kehittelemää salaattia: couscousia, tomaatteja, punasipulia, basilikaa ja fetaa. Mausteeksi sitruunaa ja mustapippuria. Nam! Jos salaatista haluaisi vielä täyttävämmän, joukkoon voisi lisätä esimerkiksi härkäpapuja tai kikherneitä.


sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Valoa ja voimaa


Vielä kaksi kuukautta ja sitten päivät lähtevät taas lyhenemään. Nyt on siis nautittava auringosta ja valosta. Ei silti, ihaniahan ne pimeät ja lämpimät elokuun illatkin ovat, mutta pitkän talven jälkeen valo tuntuu tällä hetkellä elintärkeältä.

En ollut ajatellut pitää mitään blogitaukoa, mutta huomasin, etten ole pitkään aikaan päivittänyt tänne mitään. On ollut kiirettä ja hoppua, mutta kohta varmasti taas helpottaa. Jatkossa tulen varmasti kuvaamaan blogiini myös puutarhanhoitoon liittyviä juttuja, nimittäin maalle muuton myötä olen innostunut siitäkin. Muutto koittaa kolmen viikon kuluttua ja vielä olisi paljon tehtävää. Kääk! No asia kerrallaan. Tässä tämän viikonlopun tunnelmia vielä vanhasta kodista. Tervetuloa kesä!