torstai 27. toukokuuta 2010

Pikamoi


Muutto takana, edessä kesä maalla. Jännittää, miltä pidemmän päälle tuntuu asua kallioiden, peltojen ja metsän keskellä. Lähimpään kauppaan on autolla kahdeksan minuuttia, joten tämä taitaa olla ihan virallisestikin lande, pönde tai mikälie. Useana iltana viikossa lämpiää rantasauna ja haaveena olisi rohkaistua & reipastua aamuisin uinnille ennen töihin lähtöä. Pihan ikivanhat omenapuut ja sireenit huumaavat tuoksullaan ja olen saanut itseni koukutettua haravointiin. Puutarha on ihka uusi maailma, jonka parissa puuhailu tuntuu tällä hetkellä mukavasti mieltä rauhoittavalta touhulta. Tervetuloa kesä!

P.S. Pidempi blogitauko johtui niinkin konkreettisesta syystä kuin muuton myötä vaihtuvan nettiyhteyden hitaasta aukeamisesta. Pöh. Tekniikka on niin tylsää. Tekniikasta puheenollen: osaako kukaan kertoa, miksi kuvat tulevat nykyään tänne blogiin neliön muotoisina, ja mikäli niiden kokoa suurentaa, mittasuhteet näyttävät vääristyvän tai osa kuvasta jää näkymättömiin?


maanantai 10. toukokuuta 2010

Kevättä

Odotan jo sitä, että saadaan muuttotouhut alta pois ja päästään nauttimaan uudesta kodista ja pihasta. Koti on ollut ja tulee olemaan seuraavat päivät hävityksen kauhistus, tällaista (muutto)kaaosta ei ole vallan helppo sietää, vaikka melko boheemi siisteysasioissa olenkin.

Blogia olen päivittänyt vähemmän ahkerasti ja vaikka syy selkeästi onkin ajan riittämättömyys, niin olen myös miettinyt, mihin suuntaan tämä on menossa. Katsotaan, mitä keksin tässä kesän mittaan! :) Ideoita otetaan aina innolla vastaan.

Kaikesta hopusta huolimatta nyt on tärkeää pysähtyä, koska luonto on ihmeellisimmillään. Ne pihakoivun virnut, jotka eilen vasta aavistuksen vihersivät, olivatkin tänä aamuna jo puhjenneet. Toivon, että irrotan aikaa lähteä keväiseen luontoon ihmettelemään kameran kanssa. Haluan täydellisen kuvan valkovuokkometsiköstä, johon aamuaurinko osuu puiden oksien lomasta. Sellaisen, jota varten tarvitsee heittäytyä pötköttämään märkien sammaleiden päälle, jotta kuvakulma olisi oikea. Sellaisen voisi vaikka kehystää seinälle muistuttamaan keväästä ja luonnon ihmeistä.