sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

tiistai 22. kesäkuuta 2010


Viikko lomaa takana. Nyt kolmisen viikkoa arkista aherrusta ja sitten kesälaitumille kuudeksi viikoksi.

Tavoitteenani on elää jokainen päivä nauttien, ei pelkästään viikonloppuja ja lomaa odotellen. Elämästä kuitenkin iso osa on arkea, joten on hiukan surullista, jos se menee ainoastaan vapaapäiviä odotellessa. On tärkeää nauttia pienistä ja arkisista asioista, koska niitä suuria ja juhlavia tapahtumia sattuu eteen melko harvoin.

Kuitenkin huomaan nyt odottavani lomaa hyvinkin innokkaasti. Toki sitä edeltäviinkin hetkiin mahtuu hyvän mielen asioita: päiväunet riippukeinussa, kukkaan puhjenneet unikot, naurua ystävien kanssa, puutarhassa syötyjä aterioita, valoisia öitä ja sata muuta mukavaa asiaa. Siitä huolimatta ajatukset suuntautuvat jo tulevaan lomaan ja sitä odotetaan innolla. Hyppy oravanpyörästä hetkeksi pois tuntuu paitsi virkistävältä, niin tällä hetkellä myös jokseenkin välttämättömältä aikalisältä.

Lupasin edellisessä postauksessani lisää matkakuvia Ruotsin matkaltamme ja niitä onkin seuraavaksi tiedossa. Nyt kuitenkin juhannuksen kunniaksi suomen kesää.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Mariefred


Loma.

Tässä vaiheessa vain yksi viikko, mutta kuitenkin loma. Arkiympyröistä irrottautuminen pienen reissun muodossa on loistava tapa viettää vapaita. Eipä tule pähkäiltyä mitä kaikkea sitä loman aikana pitäisi kotona tehdä. Oma irtiottomme ei ole sen kauempana kotoa kuin Ruotsissa, mutta tuntuu toimivan mainiosti.

Matkan alkumetreillä ihastelimme manner-Ruotsin viehättävää Mariefrediä, pieni kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Tunnetaan Cripsholmin linnasta, Mälaren-järvestä ja villisioista, joita alueella on kuulemma riesaksi asti. Matka jatkui eilen kohti Gotlantia, josta olemme vuokranneet viikoksi talon. Eli jatkoa matkakertomukseen seuraa....

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Tuoksuja kesänMeillä tuoksuu sireenit ja kielot, niin sisällä kuin puutarhassakin. Omenapuun kukat katosivat yhtenä tuulisena päivänä, nyt on enää kuvat muistona. Vähäinen vapaa-aika on kulunut ulkoilmassa, sormet mullassa tai tiukasti haravan varren ympärille kietoutuneina. Maalla asuminen on - ainakin näin kesällä - kerrassaan ihanaa! Kääntöpuolena on toki se, että kaikki sisähommat jää tekemättä: ruoka valmistamatta, muuttolaatikot purkamatta, pölyt pyyhkimättä. Mutta olemme järkeilleet asian näin, että Suomen oloissa lämpö ja aurinko ovat sen verran harvinaisia ilmiöitä, että tokihan niistä on nautittava, kun siihen on mahdollisuus. Sitä ehtii marraskuun kaamoksessa pölyjä pyyhkiä!