torstai 27. tammikuuta 2011Meillä syödään melko harvoin jälkiruokaa, mutta toisinaan on mukava päättää viikonlopun ateria makeaan. Pidän jälkiruokien tekemisestä (maistelusta puhumattakaan!) ja kokeilen mielelläni erilaisia uusia herkkuja. Tämä kirpparilta neljällä eurolla löytyneestä kokkikirjasta (Tänään keittiössä) bongattu resepti on tullut jäädäkseen meidän jälkiruokakulttuuriin - on nimittäin suussa sulavaa. Suosittelen!

Panna cotta (noin neljä annosta)


2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl turkkilaista jogurttia
2 liivatelehteä
tuoreita marjoja


Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen. Lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä, lisää jogurtti. Jaa seos annosvuokiin tai laseihin ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden marjojen kera!

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

sunnuntai 23. tammikuuta 2011


Hups, miten aika juokseekin näin nopeaan? Vastahan kuvasin syksyistä kuuraa, pihlajanmarjoja ja kirpeitä parin pakkasasteen aamuja. Yhtäkkiä lumi on peittänyt alleen miltei kaiken, aurinko on piilossa ja meni joulu, niin myös vuoden vaihde.

Olen blogin suhteen pitänyt osittain tarkoituksellakin mietintätaukoa ja pähkäillyt, jatkaako ja miten jatkaa. Mieltä on lämmittänyt se, että paussista huolimatta olette käyneet kurkkimassa blogia. Päätinkin olla armollinen itselleni ja annan luvan blogin olla sellainen kuin se on - ei sen tarvitse mahtua minkään tietyn kategorian alle. Luvassa siis edelleen arjen pieniä iloja ja elämää maalla kera kuvin ja muutamin sanoin.

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa teille antoisaa vuotta 2011. Kantamassani paketissa haluan antaa juuri sinulle onnen muruja, hymyjä jokaiseen päivään, voimia ja valoa arkeen. Nähdään pian taas!