torstai 30. kesäkuuta 2011

Itse tehty jäädyke vie kuumana kesäpäivänä kielen mennessään. Aitoja makuja, suloinen vadelman & raparperin liitto. Meidän perheen tämän kesän ykkösherkku! Ohje ihanasta kirjasta Makeaa ja suolaista puutarhasta.


Raparperi-vadelmajäädyke

2 dl raparperia paloina
tilkka vettä
2 dl hyytelösokeria
4 dl vattuja
3 munankeltuaista
2 rkl sokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia

Päälle: vadelmia ja mysliä

Kumoa raparperinpalat kattilaan ja valuttele niille tilkka vettä. Keitä kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua hetki, puoli minuuttia. Sekoita joukkoon yli puolet vadelmista ja anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma (tai kasvisrasvavalmiste) vaahdoksi ja yhdistä edelliseen. Lisää seokseen jogurtti ja jäähtynyt raparperi-sokeriseos. Nostele joukkoon melkein kaikki loput vadelmat (jätä muutama koristeluun).
Siirrä seos pakkaseen jäähtymään. Pidä pakasteessa vähintään pari tuntia. Siirrä jääkaappiin vartti ennen tarjouilua.


maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhlimme yötöntä yötä rakkaiden ystävien kanssa. Koolla iloinen porukka lapsia, lapsenmielisiä ja nelijalkaisia. Yö vaihtui aamuun taivasalla tanssien. Täydellistä!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011


Puutarhassa mieli lepää. Aiemmin kaupungissa asuessani en kokenut intoa siihen, mikä nyt tuntuu niin mielekkäältä. Huomaan aloittavani viikonloppuaamut nuuhkimalla yrttitarhaa, kastelemalla vuosikymmenten vanhat, kitukasvuiset juhannusruusut, poimimalla joidenkin roskakasveiksi luokittelemia kukkasia vaasiin ja ihastelevani vanhoja pihatammiamme.

Kesällä aion kulkea kameran kanssa puutarhoissa, taltioida kesää kuviin. Ainakin perinteisellä siirtolapuutarha-alueella haluan päästä käymään. Tällä kertaa kuvia omasta kotipihasta sekä Mustion linnan alueelta.

tiistai 7. kesäkuuta 2011Toukokuun 21. päivä minusta tuli rouva. Blogissakin on ollut hiljaista, kun vapaa-ajan on täyttänyt merkityksellisen juhlan valmistelu ja vatsassa lentelevät perhoset.

Kuvia luvassa lisää myöhemmin. Nyt toivotan sireenintuoksuisia ajatuksia ja auringon säteitä teille. Nautitaan tästä valosta, lämmöstä ja kesästä. Kerätään energiaa ja hyviä ajatuksia talteen pimeän ja kylmän varalle.Kuva: Lisa Marie Havro