Kesä on täällä! Nautittuani vapaasta koko päivän auringon alla, illan viileys tuntui mukavan raikkaalta. Vietimme nimipäiviä vanhempieni luona, ulkosalla tottakai. Kokeilin ensimmäistä kertaa uusista perunoista ja savulohesta tehtyä salaattia - ihanan kesäinen yhdistelmä. Alkuperäinen ohje on uusimmasta Kotivinkki-lehdestä, mutta olen mukaillut sitä hiukan.
Kesäillan lohiherkku
Noin 500 g uusia perunoita
Noin 200 g savustettuja lohikuutioita
½ - 1 dl ranskankermaa (kevyt sopii myös hyvin)
vajaa ½ dl kevytmajoneesia
kevätsipulia reilusti, ½ - 1 dl
tammenlehväsalaattia tms
ripaus mustapippuria
höysteeksi ruohosipulia tai persilijaa
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Sekoita ranskankerma, majoneesi, kevätsipuli ja mausteet. Lisää joukkoon silputtu salaatti, perunat reiluina lohkoina ja viimeiseksi kala. Anna vetäytyä pari tuntia. Tarjoa kera hyvän leivän.
Jälkiruoaksi nautimme isäni valmistamaa mansikkakakkua, voiko kesäisempää ollakaan... Höysteenä vielä pullaa & keksejä, joten makeannälkä tuli takuulla tyydytettyä.
Kesän ollessa hienoimmillaan ei mielestäni parempaa ravintolaa löydykään, kuin kotipuutarha... Ihania kesäkuun iltoja myös teille!
3 kommenttia:
Ihanat kekkerit! Ja kauniita kuvia jälleen kerran!
Voi miten kesäistä ja ihanaa! Ihanaa kun olet osannut nauttia vapaista! Ihania kuvia! Susanna
Kiitos ihanasta salaattiohjeesta. Söimme tätä eilen saunan jälkeen eikä kauan kestänyt kun kulho oli tyhjä. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!
Lähetä kommentti