sunnuntai 25. syyskuuta 2011Ihana rasia on kirpputorilöytö Norjasta. Keksiohjeens bongasin sen sijaan täältä. Nämä cookiesit ovat herkullisia ja helppotekoisia. Oikeastaan ainoa moka, minkä voit tehdä, on pitää niitä liian kauan uunissa (kuten minä tein ensimmäiselle pellilliselle).

Maukasta sunnuntaita!

maanantai 19. syyskuuta 2011


Syksystä tulee aina mieleeni Muumilaakson tarinat. Kuinka laakson asukkaat touhottavat ja valmistautuvat talven tuloon. 

Parasta tässä vuodenajassa on kirpeys ja tuoksu. Lupa vetää viltti korville ja olla tekemättä mitään (ilman että siitä tulee huono omatunto). Tuoreet juurekset, erityisesti punajuuret. 

Sytyttää kynttilä, katsella sadetta ikkunan takaa kuuma kaakao ja puutarhakirja kädessään. Suunnitella ensi kevään tulppaanipenkkiä. Ei hullumpaa. tiistai 13. syyskuuta 2011


Rakastan erilaisia kasvissosekeittoja. Bravuureiheni kuuluu punajuuri-aurajuustokeitto, paahdetuista paprikoista tehty soppa, porkkana-kookoskeitto ja vichynoisette. Uusimpana tulokkaana bataattisosekeitto, jonka toteutus on  helppo.

Kuullota kattilassa öljyyn sekoitettua currya ja pieneksi pilkottu chilin pala. Lisää sipuli, yksi iso bataatti ja yksi peruna. Kaada vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä kypsäksi. Sekaan voi heittää kasvisliemikuution tai mielensä mukaan mausteita. Lopuksi soseutetaan ja sekoitetaan joukkoon reilu lusikallinen (tai minun tapauksessani miltei purkillinen) creme fraichea.

Tämän parempaa syysruokaa ei olekaan!

maanantai 12. syyskuuta 2011Ystävän kotona viehättävässä 60-luvun kerrostalokolmiossa.

Sisustusta ei ole kasattu yhdellä Ikean reissulla, vaan se koostuu kauniista, vanhoista esineistä, jotka asettuvat sopusointuun uudempienkin tavaroiden rinnalle. Ihailen sitä, kuinka kodin asukkaat ovat säilyttäneet talon aikakauden hengen myös sisustuksessa. Huomioni kiinnittivät myös kauniit tapetit, iloiset värit sekä lämpimän kotoisa tunnelma.

P.S. Kuvat saat näkymään tarkemmin klikkaamalla ne suuremmiksi.