maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ihana Marimekko!


Marimekon tehtaanmyymälä Herttoniemessä on oma ihana, värikäs maailmansa. Alennusmyyntien uhrina minäkin eksyin sinne ihmettelemään, miten hienoa tekstiilitaidetta Suomessa osataankaan tehdä. Mieleni olisi tehnyt hankintoja enemmänkin, mutta tyydyin tuomaan kotiin alla olevan vihreä-valkean pöytäliinan, joka oli mielestäni niin raikas ja kesäinen, että se suorastaan huusi seurakseen kesäisiä koivun oksia! Hankin myös pilkkahintaan puna-valkoiset kaitaliinat, olisikohan Ananas-kangasta?

Mikä on sinun suhteesi Marimekkoon?

Itse arvostan sitä, miten yritys on vienyt suomalaista osaamista maailmalle. Minulle mieluisimpia Marimekon tuotteita ovat upeat, näyttävät tekstiilit, kuten pöytäliinat ja pussilakanat. Vaatteita en ole Marimekosta juurikaan hankkinut, en jotenkin ole kokenut niitä oman laisikseni. Nyt menetin kuitenkin palan sydäntäni tälle Samu-Jussi Kosken suunnittelemalle tunikalle. Katsotaan, jos jonain päivänä tuollainen muuttaisi vielä meidän vaatekaappiin asumaan :)

4 kommenttia:

-A- kirjoitti...

Ennen pidin enemmänkin Marimekosta, mutta nykyään tykkään lähinnä raita- ja pallopaidoista lapsilla ja pyyhkeistä. Niitä meillä on paljon. Ai niin, ja kangaskasseja ja meikkilaukkuja minulla on kymmeniä. Joskus meillä oli verhojakin, mutta nykyään en pidä enää niin "retroista" kuoseista.

Satu kirjoitti...

Lähinne ne on ne kankaat ja kuosit. Todella upeita sellaisia. Hienoa, että on uutta verta ja ideaa mukana esim. juuri tuon Samu-Jussin muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Suhteeni Marimekkoon...hmm..ainakin Vaaleanpunainen unikkokangas hurmasi minut aikoinaan, on meillä keittiössä siitä verhot. Sitten pidän paljon valkosesta Lumimarja-kankaasta,pöytäliinana.Ja jotkut vaatteet ovat ihania. Ihana tuo tunika ja nyt sitten unelmasi toteutui ja sellainen löysi kaappiisi ;)Niin ja pussilakanat ovat kestäviä ja todella helppoja käytössä, ei hirveesti rypisty. Ihania kuvia jälleen! Susanna

Minttu kirjoitti...

Kiitos jälleen kommenteistanne, ne piristävät aina :)

Susanna: se Lumimarja-kangas on yksi minunkin lemppareistani. Toivoisin, että saisin ostettua joskus sellaiset lakanat.