sunnuntai 23. elokuuta 2009

Bengtskär

Sunnuntai kului siivillä Hangossa Bengtskärin majakalla. Jylhä, karu ja todella kaunis saari. Mahtava tunnelma. Tässä pieniä paloja ihanasta päivästä.


12 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Hei! Oli varmaan hauska reissu. Majakat ovat minusta jännittäviä paikkoja ja rakennuksia. Itse en ole kuitenkaan ollut kuin yhdessä, nimittäin täällä Norjassa Listan majakassa, joka sijaitsee etelärannikolla lähellä Farsundin kaupunkia. Se on rakennettu joskus 1830-40 luvulla. Kuinkahan vanha mahtaa Bengtskär olla? Kijoja kuvia olet saanut sieltä!

Minttu kirjoitti...

Bengskär ei ole ihan niin vanha. Muistaakseni opas kertoi, että se on rakennettu vuonna 1906. Suomalaiset olivat pitkään toivoneet saarelle majakkaa, mutta valtiolta ei siihen herunut varoja. Vasta kahden laivaonnettomuuden jälkeen hankolaiset saivat majakkansa, joka sitten valmistuikin nopeasti 9 kuukaudessa.

Satu kirjoitti...

Voi kun tuonne tai jonnekin vastaavaan paikkaan pääsisi joskus! Hienoja ja tunnelmallisia kuvia! Kivaa viikkoa! T. Maanantai-oloinen Satu ;D

Anonyymi kirjoitti...

Paikka näyttää ihanalta ja kuva ikkunasta merelle on ihan uskomattoman kaunis!

Terkuin Karita

titta kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka. Haluaisin käydä kaikilla majakka saarilla, ensi kesäksi suunnittelen paria reissua ehkäpä Bengtskäriinkin.

L kirjoitti...

Rosmariini on myös ollut Lindesnesin majakassa! Ihania kuvia, olis kiva päästä sinnekin joku kerta. Onko B. majakalle pitkä matka?

Minttu kirjoitti...

Voi kun kiva, että on näin paljon kommentteja :) Kiitos!

Titta: Mäkin innostuin näistä majakoista tämän reissun myötä. Haluaisin ensi kesänä käydä muillakin majakkasaarilla. Seppo Laurell on tehnyt kirjan Suomen majakat, jossa on hienoja kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita suomalaisista majakoista.

L: Matka Bengskäriin kestää Hangon itäsatamasta noin 1,5 h. Matkan aikana laivalla tarjoillaan herkullista lohikeittoa ja leipää. Hyvällä ilmalla matkasta on kiva nautiskella kannella, ja tuulisemmalla kelillä voi vetäytyä sisätiloihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen kerran upeita kuvia, tunnelma ja paikan henki välittyvät todella ihanasti. Minulla heräsi todella mielenkiinto päästä tuonne noin, josko sitten ensi kesänä! Susanna

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia! Bengskärillä olen minäkin joskus -90 luvulla käynyt, upea paikka ja upea fiilis! Siellähän voi myös nykyään yöpyä, haaveilen nyt sitten siitä...Seilin saari olisi myös yksi mielenkiintoinen kohde, onkohan joku käynyt...? Syysterkuin Raija

Minttu kirjoitti...

Kiitos paljon kommenteista! Niin ruusut kuin risutkin tekevät hyvän mielen.

Raija: Itsekin mietin, että tuo Bengtskär olisi mahtava paikka yöpyä. Käydessämme majakalla kysyimme majoitushintoja. Tarkkoja tietoja en muista, mutta hinta per huone oli reilu 300 euroa / vrk. Siihen kuului nuo lauttamatkat, opastuskierros, yöpyminen ja täysihoito. Ja takuuvarmasti hienot näköalat. Itse hotellihuoneet eivät olleet niin kummoisia, mutta miljööhän on sitäkin upeampi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia! Olet kyllä loistava valokuvaaja ja värit ovat ihania : )

Tanelin kanssa vietettiin yksi yö Bengtskärillä pari vuotta sitten. Saatiin lahjaksi. Se kokemus ei koskaan unohdu. Seinät oli niin paksua kiveä, että mitään ei kuulunut läpi, mutta kun ikkunan aukaisi, vyöryi sisälle meren äänet.

Ja kaikki siellä yöpyneet tuli tutuksi, kun syötiin ja matkattiin yhdessä, saari kun on aika pieni. Yöllä herättiin katsomaan tähtitaivasta. Ei valon valoa missään, pelkät tähdet ja pieniä sammakoita kallio täys! Ja olen melko varma, että näin tarinan naisen, jonka henki vielä majailee majakassa ; )

Ja sitten siellä oli ihana sauna, merinäköalalla tietenkin. Suosittelen! Musta olisi kiva mennä sinne vielä uudestaan.

Terkuin Katri

Minttu kirjoitti...

Moi Katri, kiva kun eksyit tänne ja kiitos kommentistasi :) Voin kuvitella, että tuo on kerrassaan mahtava paikka yöpyä. Ainutlaatuinen. Joskus olisi kiva päästä!