maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ihana Marimekko!


Marimekon tehtaanmyymälä Herttoniemessä on oma ihana, värikäs maailmansa. Alennusmyyntien uhrina minäkin eksyin sinne ihmettelemään, miten hienoa tekstiilitaidetta Suomessa osataankaan tehdä. Mieleni olisi tehnyt hankintoja enemmänkin, mutta tyydyin tuomaan kotiin alla olevan vihreä-valkean pöytäliinan, joka oli mielestäni niin raikas ja kesäinen, että se suorastaan huusi seurakseen kesäisiä koivun oksia! Hankin myös pilkkahintaan puna-valkoiset kaitaliinat, olisikohan Ananas-kangasta?

















Mikä on sinun suhteesi Marimekkoon?

Itse arvostan sitä, miten yritys on vienyt suomalaista osaamista maailmalle. Minulle mieluisimpia Marimekon tuotteita ovat upeat, näyttävät tekstiilit, kuten pöytäliinat ja pussilakanat. Vaatteita en ole Marimekosta juurikaan hankkinut, en jotenkin ole kokenut niitä oman laisikseni. Nyt menetin kuitenkin palan sydäntäni tälle Samu-Jussi Kosken suunnittelemalle tunikalle. Katsotaan, jos jonain päivänä tuollainen muuttaisi vielä meidän vaatekaappiin asumaan :)

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Inspiraatiokuvia


Sunnuntai on kulunut auringosta nauttiessa ulkosalla. Hauskaa rantalukemista - tai katseltavaa - on sisustuskirjat ja niiden kauniit kuvat.
























Nämä kuvat ovat Atlanta Barretin kirjoista Sisusta rennosti ja Kodikkaasti valkoista.


Jälleen kerran ajattelin, että on se vaan hienoa, että ei tarvitse valita yhtä ainoaa sisustustyyliä kotiaan edustamaan. Itse nautin siitä, että voi ottaa ideoita sieltä sun täältä ja yhdistellä niistä oman näköisensä kokonaisuuden.


Inspiroivaa alkavaa viikkoa teille!


tiistai 23. kesäkuuta 2009

Aurinkoisen päivän ilta


Kesä on täällä! Nautittuani vapaasta koko päivän auringon alla, illan viileys tuntui mukavan raikkaalta. Vietimme nimipäiviä vanhempieni luona, ulkosalla tottakai. Kokeilin ensimmäistä kertaa uusista perunoista ja savulohesta tehtyä salaattia - ihanan kesäinen yhdistelmä. Alkuperäinen ohje on uusimmasta Kotivinkki-lehdestä, mutta olen mukaillut sitä hiukan.


Kesäillan lohiherkku

Noin 500 g uusia perunoita
Noin 200 g savustettuja lohikuutioita
½ - 1 dl ranskankermaa (kevyt sopii myös hyvin)
vajaa ½ dl kevytmajoneesia
kevätsipulia reilusti, ½ - 1 dl
tammenlehväsalaattia tms
ripaus mustapippuria
höysteeksi ruohosipulia tai persilijaa

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Sekoita ranskankerma, majoneesi, kevätsipuli ja mausteet. Lisää joukkoon silputtu salaatti, perunat reiluina lohkoina ja viimeiseksi kala. Anna vetäytyä pari tuntia. Tarjoa kera hyvän leivän.








Jälkiruoaksi nautimme isäni valmistamaa mansikkakakkua, voiko kesäisempää ollakaan... Höysteenä vielä pullaa & keksejä, joten makeannälkä tuli takuulla tyydytettyä.






Kesän ollessa hienoimmillaan ei mielestäni parempaa ravintolaa löydykään, kuin kotipuutarha... Ihania kesäkuun iltoja myös teille!








torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannustaikaa


Suomalaiseen juhannusperinteeseen kuuluu erilaiset taiat, joilla perinteisesti on pyritty parantamaan naimaonnea. Yksi vanhoista uskomuksista on, että kerättyään tyynyn alle seitsemää sorttia kukkia tyttö näkee yöllä unessa tulevan sulhasensa. Saas nähdä, miten meikäläisen käy...




















Lueskellessani vanhojen juhannustaikojen perinteistä, ajattelin, että kyllä me suomalaiset olemme pähkähullua kansaa. Vai mitä sanotte ilkosen alasti ohrapellossa kierimisestä? Taikka paljas takapuoli edellä halkopinoon kävelemisestä? Nämä taiat ovat kuitenkin ihana osa suomalaisuutta ja suvea. Kaikessa kummallisuudessaan ne ovat viehättävä ja leikkimielinen osa yöttömän yön juhlaa.

Riemukasta juhannusta kaikille blogini lukijoille! Tässä vielä yksi naimaton neiti haaveilee prinssistään...