keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Vapun makuja

Sima on porisemassa, munkkeja ei tänä vuonna meillä paisteta. Vappua vietämme toisaalla, mutta torstaina juhlistamme tulevaa työväenjuhlaa tonnikala-mozzarella-piirakalla, itse tehdyllä peruna-retiisisalaatilla ja vihersalaatilla. Jälkkäriksi laiskan miehen tuulihatut (alá Pirkka) ja sulatettuun valkosuklaaseen dipattuja tuoreita mansikoita. Nam! Koska nämä herkut ovat vasta suunnitteluasteella, tässä kuvamateriaalia toisenlaisista kevään herkuista, joita myös voisin nähdä esimerkiksi vappubrunssilla tarjottavan.

Miten te vietätte vappua? Onko jotain perinteitä siman ja munkkien lisäksi? :)


Gorgonzola-juustolla, punasipulilla ja herneenversoilla päällystettyä ciabattaa

Toimii aina: tomaattia, basilikaa ja oliiviöljyä. Tällä kertaa jätin mozzarellan pois.
Itse fiiliksen mukaan kehittelemää salaattia: couscousia, tomaatteja, punasipulia, basilikaa ja fetaa. Mausteeksi sitruunaa ja mustapippuria. Nam! Jos salaatista haluaisi vielä täyttävämmän, joukkoon voisi lisätä esimerkiksi härkäpapuja tai kikherneitä.


2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hei aurinkoinen! Sinulle on jotain blogissani, käy kurkkaamassa! :-)

Mukavaa vappua!

Rosmariini kirjoitti...

Hei Minttu,
mihinkäs unohdit vanhan kunnon ajan tippaleivät, kun puhuit perinteisistä vappuherkuista, vai eivätkö ne enää ole muodissa Suomen vapussa siman ohella. Munkkeja kyllä syötiin joskus lapsuuden kodissa vappuna, mutta se pelkästään siksi, että tippaleivät olivat aina hävyttömän kalliita, ja äidin munkit toisaalta paljon parempia! Muuten olivat nuo salaattisi ja kuvasi tosi herkulliselta kuulostavia ja myös sen näköisiä! Hyvää vappua joa etukäteen toivottaen, Rosmariini