torstai 27. tammikuuta 2011



Meillä syödään melko harvoin jälkiruokaa, mutta toisinaan on mukava päättää viikonlopun ateria makeaan. Pidän jälkiruokien tekemisestä (maistelusta puhumattakaan!) ja kokeilen mielelläni erilaisia uusia herkkuja. Tämä kirpparilta neljällä eurolla löytyneestä kokkikirjasta (Tänään keittiössä) bongattu resepti on tullut jäädäkseen meidän jälkiruokakulttuuriin - on nimittäin suussa sulavaa. Suosittelen!

Panna cotta (noin neljä annosta)


2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl turkkilaista jogurttia
2 liivatelehteä
tuoreita marjoja


Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen. Lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä, lisää jogurtti. Jaa seos annosvuokiin tai laseihin ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden marjojen kera!

Ei kommentteja: