torstai 30. kesäkuuta 2011

Itse tehty jäädyke vie kuumana kesäpäivänä kielen mennessään. Aitoja makuja, suloinen vadelman & raparperin liitto. Meidän perheen tämän kesän ykkösherkku! Ohje ihanasta kirjasta Makeaa ja suolaista puutarhasta.


Raparperi-vadelmajäädyke

2 dl raparperia paloina
tilkka vettä
2 dl hyytelösokeria
4 dl vattuja
3 munankeltuaista
2 rkl sokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia

Päälle: vadelmia ja mysliä

Kumoa raparperinpalat kattilaan ja valuttele niille tilkka vettä. Keitä kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua hetki, puoli minuuttia. Sekoita joukkoon yli puolet vadelmista ja anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma (tai kasvisrasvavalmiste) vaahdoksi ja yhdistä edelliseen. Lisää seokseen jogurtti ja jäähtynyt raparperi-sokeriseos. Nostele joukkoon melkein kaikki loput vadelmat (jätä muutama koristeluun).
Siirrä seos pakkaseen jäähtymään. Pidä pakasteessa vähintään pari tuntia. Siirrä jääkaappiin vartti ennen tarjouilua.


Ei kommentteja: