maanantai 23. helmikuuta 2009

Ruokailuryhmä


Näin kevään tullen iskee aina hinku päästä maalaamaan ja uudistamaan jotakin. Olen jo pitkään ehdotellut paremmalle puoliskolleni, että maalattaisiin keittiön iso ruokapöytä ja tuolit vaaleilla sävyillä siten, että jokainen tuoli (tai joka toinen tuoli) olisi eri värinen. Itse en ole ideaa keksinyt, vaan se on jäänyt mieleeni Innosta vuodelta 2004:


Saman henkisesti maalattuja tuoleja löytyi myös uudesta Jeanne d'Arc Living -lehdestä.Meidän isäntä ei ole vielä täysin lumoutunut tästä ajatuksesta, joten suostuttelu jatkuu... Ajatuksena olisi, että tuolien sävyt olisivat melko lähellä toisiaan, ja voisivat olla valkoisen, beigen ja ruskean maailmasta. Nykyinen pöytämme on itse tummaksi petsattu, ja tuolit ovat puusepän käsittelemät.

Mitä kokemuksia teillä on - kuinka helppoa / vaikeaa tuollaisten tuolien maalaaminen on? Siinähän pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei tule valumajälkiä tms.

Lopuksi vielä pari kaunista, rauhoittavaa kuvaa Jeanne d'Arc Living Magazinesta. Itse odotin innolla tuota tuhtia lehtipakettia saapuvaksi ja ahmin sen saman tien kokonaan läpi, kun se vihdoin viimein saapui. Pidin kyllä paljon lehden tyylistä ja kuvat olivat todella kauniita, mutta huomasin, että niin kaunis kuin valkoinen sisustus onkin, niin ehkä itseäni varten se ei ihan sellaisenaan ole - kaipaan siihen jotakin pientä särmää tai maustetta. Huomasin, että aika monet lehdet kuvista ovat enemmän ikäänkuin somistuskuvia, eikä varsinaisia sisustuksia ollut esillä niin paljon, kuin olisin ehkä toivonut. Mutta tyyli ja kuvat olivat upeita, joten aion kyllä hamstrata käsiini lehden seuraavankin numeron :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sä tiedät millä valkoseen saa särmää...kuraisilla tassuilla, punaviinillä ja karvakavereiden irtokarvoilla :) Ja jos tähän vielä lisäis lapsia, niin valkoiseen kotiin tulis varmaan aika helposti elämän makua, hih.

Silloin kun me aherrettiin meidän keittiöntuolien kimpussa, niin ei se ihan helppoa ollut. Ja tummasta vaaleeseen aina hankalampaa (karmeita kokemuksia vanhan maalin hiomisesta pois...), vaikka siis mehän tehtiin valkosesta tummaa.

T

"Kantriina" kirjoitti...

Ihania tuolijuttuja!
Miulla on ollut kriisi... en ole saanut laitettua siulle mitään viestejä. Jotain vikaa on ollut, kun kommentit eivät ole tallentuneet näkyviin :( Mutta nyt siis näyttää homma taas pelaavan :)

Mukavaa keskiviikko-iltaa ja siun äidille terkkuja, että hänellä on kyllä kauniita posliiniastioita!

Riikka T kirjoitti...

Hei!
Minä olen saanut Helmi-maalilla aika helposti hyvää aikaan:-) Ei valu.
Jos vielä viitsii ensin pohjamaalata Otexilla(ei vesiliukoinen= kaamea haju), niin hyvä tulee.
Siitä vaan maalaamaan.

Minttu kirjoitti...

Ilmeisesti jossain vaiheessa on useammallakin ollut hankaluuksia saada viestejä läpi. Itse olen mahrottoman kehno näissä atk-hommissa, mutta iloinen olen, että nyt ainakin te olette saaneet viestinne läpi :)

Ja paljon kiitoksia vinkeistä tuolien suhteen :) Vielä ei ole maalaustyötä aloitettu, mutta toivottavasti pian..