lauantai 31. tammikuuta 2009

Sunday morning


Ottakaahan sunnuntain viettoon mallia meidän Selmasta - tämä neiti ei turhia hötkyile! :)

Vaaleanpunainen lauantai

Eilen ostin viimein uuden kameran, ja nyt on 30 päivää aikaa miettiä pidänkö sen. Olen aamupäivän aikana räpsinyt kuvia alkuviikosta saamastani kukkakimpusta - tai siitä, mitä siitä on jäljellä. Pari freesian oksaa on sinnitellyt, kun muut kukat ovat enemmän tai vähemmän lurpahtaneet.


perjantai 30. tammikuuta 2009

Viikonlopputunnelmissa


Ihanaa, että on perjantai. Melkeinpä sanoisin, että kaikista viikonpäivistä veikein. Koko viikonloppu on vielä edessä päin, ja ajatus siitä, että huomenna saa nukkua pitkään ja heräillä rauhassa, on suorastaan ylellinen.


Viikonlopuksi on suunnitteilla pientä kivaa puuhaa, mutta tämän illan aion viettää villasukat jalassa, sohvan nurkkaan käpertyen teemukin kanssa ja lueskella alennuksesta pilkkahintaan ostamaani Humisevaa harjua.






Stressivapaata & rentouttavaa viikonloppua kaikille!

maanantai 26. tammikuuta 2009

Maailman ihanin paikka....

... on oma sänky! Olin viikonlopun työmatkalla. Muistin taas, kuinka mukava onkaan herätä omasta sängystä!

Tässä muutama kuva meidän makuuhuoneestamme. Sinne ei vaatekaapin, sängyn ja yöpöytien lisäksi juuri muuta mahdu. Sängyn päätyseinän tapetoimme viime kesänä voimakkaalla, barokkihenkisellä tapetilla. Saattaa olla, että tumman sävyinen tapetti hieman pienensi huonetta, mutta toisaalta se toi sille myös ryhtiä.







Sänky ja yöpöydät ovat ostettu jokunen vuosi sitten Askosta. Ajatuksena on, että joskus vielä maalaan sängyn vitivalkoisella kiiltävällä maalilla. Toistaiseksi se saa kuitenkin pitää pähkinänruskean kuosinsa. Punakultakuvioinen sänkyvaate on Egyptistä Niilin risteilyltä tuotu tuliainen, ja oikeasti hartiahuivi :)

Yövalot hankimme Stockalta viime kesänä. Myöhemmin näimme miltei samanmoiset valaisimet niinkin kummallisessa paikassa kuin Siwassa - ja hinta oli tietysti murto-osa siitä, mitä Stockalla (vaikkeivat nuo sielläkään kovin hintavat olleet).

Pienet pyjama-asuiset Maileg-puput ovat uusin hankinta, tilasin ne muutama viikko sitten huuto.netin kautta. Metallilevylle painettu englannin kielinen teksti on hankittu Papagenasta. Se pitkään etsi meillä paikkaansa, mutta päätyi loppujen lopuksi makuuhuoneen seinälle, jossa oli jo ennestään ystävien ja läheisten valokuvia kehyksissä.


Ja nyt, hyvää yötä!


Päivän piristys


"Onnellinen on talo,

jonka katon alla asuu ystävä."

R. W. Emerson



Sain tänään äidiltäni kauniin kukkakimpun, jossa oli vaaleanpunaisia gerberoita. Kimppu suorastaan huusi kaverikseen Loviisan aitasta hankittua Riviera Maisonin pientä maljakkoa.

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

"Anoppilassa"


Poikaystäväni äiti asustelee metsän siimeksessä kauniissa piilopirtissä. Täällä käydessämme räpsin lukemattomia otoksia, mutta kotikoneelle niitä siirtäessäni huomasin, että aika moni oli tärähtänyt tai muutoin vain epäonnistunut. Harjoittelu jatkuu : )









torstai 22. tammikuuta 2009

Makeaa mahan täydeltä


Viikonloppu on tulossa ja sitä tekisi mieli hemmotella itseään jollain herkulla. Kaikille kookoksen ystäville voin suositella näitä ihania palleroita, joiden ohjeen olen saanut ystävältäni Jutalta.

Palleroresepti

(hyvin ammattimaista kulinaristikieltä ; )

3 dl kookoshiutaleita

100 g sulatettua voita

4 dl kaurahiutaleita

1 dl tummaa kaakaojauhetta

½ dl sokeria

2 munaa

Sekoita kaikki aineet mössöksi ja pyörittele ne sitten palloiksi. Lopuksi pyörittele pallurat kookooishiutaleissa.

Bon appétit ja rentouttavaa viikonloppua!

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Keskiviikon kirjavinkki


Jostain syystä meidän kirjahyllyyn (jonka virkaa ajaa puinen lasiovinen astiakaappi) on kertynyt viime vuosien aikana melkoinen pino sisustukseen liittyvää kirjallisuutta. En välttämättä tule niinkään lukeneeksi kirjoja, mutta kuvia katselen sitäkin ahkerammin. Yksi uusista suosikeistani on Bazaar style, jonka iloisen värikylläinen maailma ihastuttaa.






Kuva: Bazaar style -kirjasta


Kuva: Bazaar style -kirjasta

tiistai 20. tammikuuta 2009

Meidän keittiö


Tai paloja siitä. Vieläkään ei onnistu kovin hyvin suurien tilojen kuvaaminen, joten tässä yksityiskohtia kyökistämme :)



Pieni apukokki tarkkailemassa keittiöpuuhia...

maanantai 19. tammikuuta 2009

Ystävän kotona


Sain kunnian kuvata ystävieni, poikaystäväni sisaren perheen kotia. 1900-luvun alkupuolella rakennettu keltainen puutalo on sisustettu ajatuksella ja lämmöllä.

Kuvat on otettu lainakameralla, en vieläkään ole saanut hankituksi omaa kuva-aparaattia. En oikein ole osannut päättää, millainen olisi hyvä. Näitä kuvia räpsiessäni huomasin, että eipäs se valokuvaus ollutkaan niin helppoa, kuin kuvittelin... Itse asiassa kaikki kuvat, joissa olin yrittänyt kuvata kokonaista huonetta tai isompaa kokonaisuutta, epäonnistuivat. Pienemmistä yksityiskohdista tuli muutama ihan kiva otos.


















sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Kevättä ilmassa


Kumma juttu. Aina kun joulu, vuoden vaihde ja loppiainen ovat takana päin, tuntuu heti kovasti keväiseltä. Iskee into laittaa kotia keväiseen kuntoon ja nauttia pikkuhiljaa lisääntyvästä luonnonvalosta.

En ole vielä hankkinut uutta digikameraa, joten tein pienen kierroksen internetin ihmeellisessä maailmassa tavoitteenani löytää keväisen kepeää tunnelmaa.





Kuvat: Boligmagasinet ja Home and Gardens