maanantai 23. helmikuuta 2009

Ruokailuryhmä


Näin kevään tullen iskee aina hinku päästä maalaamaan ja uudistamaan jotakin. Olen jo pitkään ehdotellut paremmalle puoliskolleni, että maalattaisiin keittiön iso ruokapöytä ja tuolit vaaleilla sävyillä siten, että jokainen tuoli (tai joka toinen tuoli) olisi eri värinen. Itse en ole ideaa keksinyt, vaan se on jäänyt mieleeni Innosta vuodelta 2004:






Saman henkisesti maalattuja tuoleja löytyi myös uudesta Jeanne d'Arc Living -lehdestä.







Meidän isäntä ei ole vielä täysin lumoutunut tästä ajatuksesta, joten suostuttelu jatkuu... Ajatuksena olisi, että tuolien sävyt olisivat melko lähellä toisiaan, ja voisivat olla valkoisen, beigen ja ruskean maailmasta. Nykyinen pöytämme on itse tummaksi petsattu, ja tuolit ovat puusepän käsittelemät.

Mitä kokemuksia teillä on - kuinka helppoa / vaikeaa tuollaisten tuolien maalaaminen on? Siinähän pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei tule valumajälkiä tms.

Lopuksi vielä pari kaunista, rauhoittavaa kuvaa Jeanne d'Arc Living Magazinesta. Itse odotin innolla tuota tuhtia lehtipakettia saapuvaksi ja ahmin sen saman tien kokonaan läpi, kun se vihdoin viimein saapui. Pidin kyllä paljon lehden tyylistä ja kuvat olivat todella kauniita, mutta huomasin, että niin kaunis kuin valkoinen sisustus onkin, niin ehkä itseäni varten se ei ihan sellaisenaan ole - kaipaan siihen jotakin pientä särmää tai maustetta. Huomasin, että aika monet lehdet kuvista ovat enemmän ikäänkuin somistuskuvia, eikä varsinaisia sisustuksia ollut esillä niin paljon, kuin olisin ehkä toivonut. Mutta tyyli ja kuvat olivat upeita, joten aion kyllä hamstrata käsiini lehden seuraavankin numeron :)





sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Äitimuorin aarteita


Tarkoitus oli lähteä tänään ulos katselemaan ja ihmettelemään helmikuista luontoa kameran kanssa. Eilen alkanut kelju vatsapöpö vaivasi kuitenkin vielä tänäänkin, joten koko päivä on kulunut kotona lepäillessä.

Tässä eilisiä kuvia vanhempieni luota. Meidän äiti rakastaa vanhoja posliiniesineitä, ja niitä sitten tuli eilen kuvailtua.
















lauantai 21. helmikuuta 2009

Lauantaitunnelmaa


Takana on kiireinen, touhuntäyteinen viikko enkä harmikseni ole juurikaan ennättänyt blogiakaan päivittää. Tänään olen nauttinut rentouttavasta vapaapäivästä, ja nukuttuani ensin pitkään lähdin köröttelemään äitini kanssa Nurmijärvellä sijaitsevaan Wanilla Rose -liikkeeseen. Taas oli puoti täynnä kaikkea kivaa ja ihanaa, jotain pientä tarttui mukaankin.



Hektisen viikon jälkeen teki mieli ottaa rauhallisia, seesteisiä kuvia ja kaipasin niihin vanhanajan henkeä. Tällainen oli lopputulos. Näissä kuvissa käytin vanhoja kahvi- ja jälkiruokalusikoita, joita olemme poikaystäväni kanssa kummatkin perineet isovanhemmiltamme. Herkkä pitsi on yksi Wanilla Rosesta löytyneistä hankinnoista.













keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Voiko astia olla hyväntuulinen?


Sanokaa hulluksi, mutta minusta nämä ovat sitä. Anopin ihanat teekupit.






maanantai 16. helmikuuta 2009

Kevyttä maanantaita







Auringon paistaessa ja kevään tuoksuessa tekee mieli syödäkin keyemmin. Tämä Mintun perussalaatti syntyy parista eri salaattilaadusta, basilikasta, kirsikkatomaateista, kurkusta, aurinkokuivatuista tomaateista sekä oliiviöjystä & balsamicosta. Lisukkeena toimii mainiosti esimerkiksi mozzarella-juusto ja pinjansiemenet. Jottei liian kevyeksi mene, niin jälkkäriksi voi tankata esimerkiksi laskiaispullan, kuten minä tein ;)

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Veikeitä lastenhuoneita


Ystäväpiiriin on putkahdellut pieniä ihmisiä viime aikoina. Tästä sain innostuksen etsiä kuvia viehättävistä lastenhuoneista. Jos nyt pitäisi valita itselleni uusi ammatti, niin kokopäiväisen suklaanmaistelijan ohella yksi varteenotettava vaihtoehto olisi lastenhuoneiden somistaja ;)

Kuva: www.asuntomessuopas.fi

Kuva: www.fairytaildesign.dk

Kuva: Babie's room -kirja / Winfried Heinze



Kuva: Babie's room -kirja / Winfried Heinze


Kuva: El mueble


Kuva: Babie's room -kirja / Winfried Heinze

Kuva: www.asuntomessuopas.fi


Kuva: Loviisan aitta

Kuva: El mueble

Kuva: www.asuntomessuopas.fi

perjantai 13. helmikuuta 2009

Paketti ystävälle







Mitä voisi lahjoittaa sille,
joka omistaa jo kissankellon,
vanamon, säteet kevätauringon,
jolla on talvi ja syys
kävisikö ystävyys?

Elina Karjalainen & Uppo-Nalle

torstai 12. helmikuuta 2009

Muisto joulusta

Jouluna lahjaksi saamamme amaryllis on ilahduttanut meitä näinkin pitkään.




keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Mustikkamuffinsseja


Ihanan valkosuklaa-mustikka-muffinsien ohjeen olen löytänyt Marielta. Tänään taas pitkästä aikaa pyöräytin pellillisen näitä herkullisia muffareita. Ajatuksena oli viedä osa leipomuksista ystäville tervehdyksenä, mutta kummasti nuo näyttävät jonnekin huvenneen... :)




Keskiviikon kukkia










Usein tulee ostettua kukkakimppu siivousurakan päätteeksi. Tällä kertaa hieman oikaisin ja ostin keväisiä tulppaaneita jo etukäteen. Siivousinto antaa vielä odottaa itseään.... :)

maanantai 9. helmikuuta 2009

Olkkari on kodin sydän


Ainakin meillä. Kyllä iso osa kotona vietetystä vapaa-ajasta kuluu olohuoneen lokoisalla divaanisohvalla lueskellen, musiikkia kuunnellen tai telkkaria pällistellen. Etenkin nyt pitkän ja intensiivisen työrupeaman jälkeen kotisohva tuntuu ihanalta paikalta levätä ja nollata kiireitä. Saan nauttia tämän viikon ajan talvilomasta, joten ehdin varmaan enemmän ihmetellä kameran ominaisuuksia ja saada jotain uutta blogiinkin :)











keskiviikko 4. helmikuuta 2009

S niin kuin suloinen !


H
yvän ystäväni perhe on lisääntynyt pienellä lapinkoiran pennulla. Pääsin eilen katsomaan tätä pikkukaveria ja olin täysin lumoutunut ihanaisesta koiravauvasta. Tässä päivän piristystä myös teille! :)




maanantai 2. helmikuuta 2009

Kyökki


Tässä vielä muutamia kuvia meitin keittiöstä.






Kellon alla oleva omasta mielestämme varsin vekkuli tarrateksti on hankittu klaukkalaisesta yrityksestä nimeltä Art4u.

Lopuksi vielä pakkaspäivän reseptivinkki. Meillä syödään tätä niin arkena kuin juhalassakin, sopii lisukkeeksi melkeinpä minkä kanssa vain.

Valkosipuliporkkanat
(ohje meidän äitiltä)

Porkkanoita
Oliiviöljyä
Valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Juoksevaa hunajaa

Veistele porkkanoista ohuita suikaleita. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Ripottele varovasti rouhittua mustapippuria ja suolaa.

Kuori valkosipulinkynsiä haluamasi määrä ja puolita kynnet. Levittele porkkanoiden joukkoon.

Uuni 200 asteeseen ja sinne 20-30 min. Voilá! Tämä onnistuu mainiosti myös muista juureksista, muun muassa lanttu sopii tähän ihanasti.



P.S. Rakkaat työtoverit. Jos tulen huomenna hieman tuoksahtamaan valkosipulilta, niin tässä syy!